FAQ

1. Kde nájdem cenník na Vaše fotografické služby?

Informácie o  foto službách nájdete na našej internetovej stránke v záložke “cenník“.

2. Rozhodli sme sa pre spoluprácu s Vami, aký je ďalší krok?

Ideálne je dohodnúť si osobné stretnutie, aby sme spoznali Vaše predstavy, túžby, potreby a zodpovieme si na vzájomné otázky.

3. Je možné dohodnúť si s Vami fotenie aj mimo vášho pôsobiska?

Áno, je to možné vycestovať za Vami na základe dohovoru. V prípade väčšej vzdialenosti účtujeme cestovné náklady.

4. Kedy si treba zarezervovať termín na fotenie?

Ak ste sa rozhodli pre naše služby, je potrebné si termín zarezervovať čím skôr, hlavne ak sa jedná o svadobné fotografovanie. Niektoré páriky si rezervujú termín na fotenie svadby i rok vopred.

5. Môžeme s Vami po rezervácií termínu rátať na 100%?

Áno, podpísaním zmluvy a po uhradení zálohovej platby je termín Váš. V prípade potreby je možné termín presunúť na iny dátum, ak ho máme voľný.

6. Koľko trvá fotenie?

Čas fotenia je individuálny, minimálny čas je 30 minút, závisí to od zvoleného balíčku. Svadobné fotenie trvá podľa vzájomnej dohody.

7. Čo si máme zobrať na fotenie so sebou?

Určite by sme odporučili zobrať si dobrú náladu a úsmev. Ak fotografujeme dieťatko určite je potrebné priniesť pitie, nejakú maškrtu, plienku, obľúbenú hračku, náhradné oblečenie. Pre rodičov doporučujeme biele, bledé oblečenie (nohavice, košeľu, tričko, blúzku, sukňu alebo šaty), rifle alebo ľubovolný farebne zladený vrchný diel bez nápisov a výrazných aplikacií.

Na fotenie tehuliek doporučujeme elastické upnuté šaty alebo dlhé tričko, rifle alebo sukňu, hlavne aby ste sa cítila pohodlne. Vhodná je aj biela košeľa, blúzka alebo pánska košeľa. Na fotenie priďte vo volnom oblečení, ktoré Vám nevytvorí otlačky na brušku. Možete si priniesť drobnosti z výbavičky, ktorú máte pripravenú pre vaše bábätko.

8. Aké rekvizity máte k dispozícií, prípadne môžeme si doniesť aj vlastné?

Rekvizity máme k dispozícii, ale ak vlastníte zaujímavú rekvizitu, doplnky, hračku určite nám dajte vedieť a zoberte si ju so sebou na fotenie.

9. Aké foto darčeky máte v ponuke?

Naša ponuka foto darčekov je široká od originálnych handmade albumov cez hrnčeky s fotografiou a originálnym dizajnom, pozdravy, blahoželania, nástenné a stolové kalendáre, fotoknihy až po tlač obrazov. A to buď fotoobrazy na plátne alebo zaramované pod sklom.

10. Je možné si doobjednať foto plátno, obraz, foto knihu, kalendár, hrnček atď.?

Doobjednanie fotodarčekov je možné aj po dlhšom čase, nakoľko všetky fotografie archivujeme. Taktiež je možné objednať si darčeky i z fotografii, ktoré nám zašlete v primeranej kvalite.

11. Je možné si dať vytlačiť fotografie aj v iných rozmeroch ako boli dohodnuté pri objednávke?

Zmena rozmeru fotografii je možná po vzájomnej dohode, pričom cena sa stanovuje podľa platného cenníka.

12. V akej forme odovzdávate fotografie z fotení?

Fotografie dostane napálené na cd/dvd a v prípade väčšiny balíčkov aj v tlačenej forme.

13. V prípade straty DVD nosiča s fotografiami je možné ich napáliť znova?

Na základe písomnej žiadosti Vám vieme urobiť kópiu cd/dvd nosiča.

14. Môžem venovať fotenie ako darček?

Darovanie fotenia je veľmi vhodné ako darček. Na tento účel vám zašleme darovaciu poukážku vystavenú priamo na meno obdarovaného.

15. Je možné si doobjednať fotografie nad rámec vybraného balíčka?

Dotlač fotografii je možná, pričom cena sa stanovuje podľa platného cenníka.

 

SVADBY:

1. Ako dlho trvá fotenie svadobných portrétov?

Na fotenie svadobných portrétov je potrebné si rezervovať približne 2,5-3 hodiny.

2. Je možné fotiť svadobné portréty na viacerých miestach?

Samozrejme je to možné a dosť časté, že portréty sa fotia na viacerých miestach. Netraba však zabudnúť aj na čas potrebný na prepravu na miesto fotenia.

3. Je lepšie fotiť portréty pred obradom alebo až po ňom?

Je to individuálne, závisí od viacerých okolností, napr. kedy je dohodnutá kaderníčka, vizážistka, o koľkej je obrad. Určite je dôležité, aby samotné fotenie prebiehalo v kľude a pohode.

4. Je možné fotiť portréty aj v iný deň ako svadobný?

Táto možnosť je čoraz viac v obľube, pretože na fotografovanie zostáva viac času ako vo svadobný deň. A kedy je možné fotografovať? Každá nevesta má skúšku účesu u kaderníčky a skúšku make-up u vizážistky. Tieto skúšky je vhodné si nechať na posledné dni pred svadbou a portrétové fotenie može byť v tento deň. Ďalšia možnosť je fotenie pár dní po svadbe, ale pre tento deň je potrebné si zabezpečiť kaderníčku a vizážistku.

5. Je možné sa dohodnúť, aby ste zostali na svadobnej hostine dlhšie ako sme si objednali?

V ponuke máme viaceré svadobné balíčky a v nich rôzne doby fotenia hostiny, ale ak nás požiadate, aby sme zostali dlhšie, je to možné a cena sa upraví o dobu predĺženia podľa cenníka.

6. Kedy dostaneme prvé fotografie zo svadby?

Prvé fotografie so svadby dostanete do 48 hodín od ukončenia fotenia v počte 10ks.

 

RODINNÉ FOTENIE:

1. Kedy je najlepšie fotiť novorodencov?

Čas na fotografovanie novorodencov je ideálny medzi 7-28 dňom života dieťatka, lebo novorodeniatko rýchlo rastie. Fotografovanie spiacich miminiek je najlepšie hneď v prvých dňoch (do 14 dní), kedy si ešte pamätajú svoje uloženie v brušku a preto je ľahšie ho uložiť do nejakej polohy. Ak máte záujem o takýto druh fotografie, je dobré si dohodnúť termín vopred, ešte pred termínom plánovaného pôrodu, konkrétny dátum upresníte po narodení bábätka.

2. Je možné nafotiť detičky u nás doma?

Fotografovanie bábätiek je možné si dohodnúť u Vás doma, je to vhodnejšie pre dieťatko, lebo je v svojom domácom prostredí.

3. Kedy je najlepšie nafotiť tehotenské bruško?

Ideálne obdobie je okolo 7/8 mesiaca tehotenstva, kedy je bruško už zaguľatené, ale vy sa ešte cítite dobre.

4. Môžeme sa fotiť aj viaceré rodiny naraz?

Hromadná rodinná fotografia je možná, avšak je potrebné sa vopred s nami dohodnúť koľko bude členov rodiny a v akom veku.

5. Je možné sa fotiť aj so psíkom?

Fotografie s domácim miláčikom sú veľmi obľúbené. V prírode je to bez obmedzení, naopak v interiéri je čiastočné obmedzenie dané veľkosťou psíka.

6. Treba si priniesť prezuvky?

Nakoľko fotografujeme aj na bielom pozadí, je vhodné ak ste bosí, ale ak je potrebná obuv pre dotvorenie celkového vzhľadu, prosíme o prinesenie si očistej obuvy (podrážky).