Deti, Portréty

JOŽKO | PRVÉ SVÄTÉ PRIJÍMANIE

cover copy

Máj prináša čas, kedy sa mnohé deti pripravujú na svoje prvé sväté prijímanie, na prijatie prvej eucharistie. Je to veľký deň pre dieťa, ale aj pre celú rodinu. Všetci sa starostlivo pripravujú, tešia sa na krásnu slávnosť. Mnohokrát je to aj príležitosť na stretnutie celej rodiny. 

S oznámením termínu konania prvého svätého prijímania začínajú rodičia plánovať a organizovať všetko potrebné. Pozvať krstných rodičov, starých rodičov, blízku rodinu, pripraviť posedenie, to je len pár zo všetkých potrebných povinností. Mnohokrát sa rodiny stretávajú v hojnom počte a je veľmi pekné, keď tieto významné rodinné chvíle sú zachytené na fotografiách. Zväčša katechéti a farnosť majú zabezpečené fotografické a video služby pre všetky deti, na nasnímanie týchto vzácnych okamihov, prijatia sviatosti. Mnohokrát sa stáva, že rodina na svoje dieťa ani nevidí alebo ich vidia len od chrbta, potom si aspoň v pokoji domova môžu pozrieť video a fotografie. Tieto foto – video služby končia vyvedením detí z kostola.  A preto si mnohí rodičia objednávajú svojho fotografa na zachytenie prvých okamihov stretnutia s rodinou alebo na rodinné posedenie.

Tak isto to bolo aj pri 1.svätom prijímaní Jožka.  Krstní rodičia chceli zabezpečiť fotenie rodiny a portrétov po prijímaní. Preto svojmu krsniatku a jeho rodičom venovali darčekový poukaz na rodinné fotenie ako pamiatku na  prvé sväté prijímanie. V túto sviatočnú nedeľu bolo počasie dosť nevyspytateľné. Chvíľku svietilo slnko, o chvíľku spŕchlo a takto sa to striedalo aj počas slávnostnej omše. Preto sme sa rozhodli, urobiť fotenie s rodinou vonku, kým bolo pekne. Vybrali sme krásne miesto v blízkosti kostola, v parku pri Sobášnom paláci v Bytči. Stihli sme pár záberov s rodičmi, bratmi, krstným a starými rodičmi, spoločná fotografia  a mrholenie nás opäť zahnalo skryť sa.  Hostia sa presunuli do reštaurácie na slávnostný obed a my sme sa s Jožkom a jeho krstnými rodičmi  vrátili do bytčianského kostola nafotiť potréty na pamiatku v slávnostnej rovnošate.

prvé sväté prijímanieprvé sväté prijímanieprvé sväté prijímanie1. sv. prijímanieprvé sväté prijímaniefotenie prvé sväté prijímanie
sväté prijímanie03prvé sväté prijímanie fotenieprvé sväté prijímanie fotografovanie

You Might Also Like