Svadby

SVADBA Z&V | LIPTOV

cover

Tentoraz sme sa vydali na cestu na Liptov, kde nás čakala pohodová letná svadba. Miesta na fotenie svadobných portrétov mali Zuzka a Vladko už dlhšie vybraté. Boli to ich obľúbené miesta pri Liptovskej Mare.  

Všetko sme mali výborne naplánované, no žiaľ ako sa často stáva, ranné prípravy u vizážistky a kaderníčky trvali dlhšie. Aj keď nevesta ide väčšinou na skúšku účes a líčenia, každý profesionál chce počas svadobného dňa odviesť svoju prácu čo najlepšie, a práve preto vzniká omeškanie. No napokon sme všetko stihli, aj keď sme mali o hodinu menej na portrétové fotenie. Len škoda, že v tom zhone svadobná kytička zostala zabudnutá doma vo váze. Aspoň kvetinky netrpeli na prudkom slnku a kytička zostala krásna a svieža na svadobný obrad.

Svadobné fotenie sme začali v Maríne Liptov, neďaleko Bešeňovej. Krásne prostredie poskytovalo veľa možností na fotenie a pocitovo sme sa cítili ako na dovolenke. Kotvisko lodí a jácht by bolo ideálne miesto na fotenie. No viedlo k nemu úzke mólo, po ktorom by sa Zuzke v dlhých šatách a vysokých podpätkoch išlo veľmi zle. Preto to radšej nechcela riskovať. Ženích Vladko bol nadšený z nápadu, že sa pôjdeme fotiť priamo k lodiam, no Zuzka si presadila svoje. Druhé miesto na fotenie bolo vzdialené pár kilometrov, ale tiež na brehu Liptovskej Mary. V blízkosti  hrádku na Havránku stojí veža kostola kostola Panny Márie. Je to osamelá biela stavba, ktorá pripomína osud trinástich zatopených liptovských dedín. V tomto letnom období sme tam trochu spôsobili rozruch a turisti si fotili nevestu. Tí milší budúcim mladomanželom priali lásku a šťastie. Najväčší “záujem” o nevestu mali rybári,  ktorí sa ponúkli, že Zuzku povozia po priehrade v člne. Hodnú chvíľku sa ju snažili presviedčať, ale napokon túto lákavú ponuku odmietla. Fotenie svadobných portrétov sme radšej skončili skôr, aby sme mali dostatok času na presuny. Čakala nás ešte cesta Do Ľubely, kde sa už začínali zhromažďovať svadobní hostia a všetko bolo pripravené na odobierku od rodičov. Svadobný obrad sa konal v kostole sv. Alžbety v Liptovských Kľačanoch. Po obrade sa svadobčania presunuli na svadobnú hostinu do Ružomberku. Cesta tam bola veľmi veselá, ženíchovi kamaráti v autobuse zabávali svadobčanov. V penzióne Sidorovo už bolo všetko pripravené. Majiteľ penziónu už vyhliadal mladomanželov, aby ich privítal podľa slovenských tradícii. Svadobná hostina sa začala. Jedlo, zábava, hudba a program boli perfektné. Zábava sa veľmi rýchlo rozprúdila a trvala až do skorého rána.

Zuzka, Vladko, ďakujeme za dôveru a za spoločne strávený čas.

letná svadba svadba Liptov svadba Liptov svadobný fotograf Žilina letná svadba sv
svadobný fotograf Žilina svadba Liptov letná svadba 09 svadba Liptov svadba Liptov svadobný fotograf Žilina letná svadba svadobný fotograf Žilina svadba Liptov tutuphoto tutuphoto svadobný fotograf Žilina svadba Liptov letná svadba 19 20 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 penzión Sidorovo Ružomberok 35 penzión Sidorovo 37 37-1 38 39 40 41 42 42-1 42-2 42-3 43 44 49 50 51 52

You Might Also Like