Svadby

SVADBA K&M | ŽILINA

cover

Jesenná alebo zimná svadba? To nie je celkom jednoznačné. Aj keď sa táto svadba konala v novembri a na stromoch bolo ešte pár žltých listov, mohli by sme o nej povedať, že to bola už zimná svadba. Nasvedčoval tomu aj chlad, mráz a ľad, ktorý sme si poriadne užili pri fotení svadobných portrétov.  Na fotenie portrétov sme sa dohodli v iný deň ako bola svadba, aby sme všetko v pohode stíhali, bez stresov a náhlenia sa.

Svadobné portréty sme fotili na dvoch miestach. Prvé miesto bolo na nádvorí Budatínskeho hradu, no žiaľ do parku sme radšej ani nevstúpili, lebo krásne svadobné šaty by určite nezostali biele. Na nádvorí bolo trošku závetrie, ale vietor rozfúkal nevestin účes aj tak. Kvôli nepríjemnému počasiu sme nafotili pár záberov a ponáhľali sme sa do tepla, aby nikto neprechladol, aby si všetci mohli užiť svadbu. Naše druhé miesto bola športová hokejová hala v Krásne nad Kysucou. Takéto neobvyklé miesto fotenia svadobných portrétov si Katka a Miňo vybrali preto, lebo Miňo je bývalý hokejista, hokejbalista a v súčasnosti manažér haly a tréner malých hokejistov.  A Katka ako správna slovenská žena fandí hokeju a svojmu hokejistovi. Na fotení nechýbal ani malý Matúško, ktorému je však zatiaľ jedno kde sa bude fotiť, hlavne aby bol pri mamine a tatinovi. Ale aj babička, ktorá nám pomáhala pri fotení bola super, keď ho zobrala do detského kútika. Ani si nevšimol, že mamina s tatinom sa stratili. No ešte predtým sa malý vyšantil v hokejovej kabíne. Akoby to bolo, keď sme na “zimáku”, aby sa nevesta nepripravovala v hokejistickej šatni? No a Matúško, keď objavil nové zaujímavé veci, ako napríklad spodnicu a dlhú vrstvenú sukňu svadobných šiat, to bolo šantenia. Ale veľmi ho zaujali aj tatinove korčule, no to bola trochu nebezpečná hračka, preto sa išiel radšej hrať. My sme sa presunuli do haly, kde bol práve tréning malých hokejistov. Zložili sme sa na trestnej, odkiaľ bol už pripravený červený koberec pre nevestu. Celé fotenie na ľade bolo veľmi originálne a nezvyčajné, aj keď máme skúsenosť s fotením na ľade, lebo jedna z nás sa venuje športovej fotografii a fotenie hokeja je srdcovka. :-) 

O dva dni neskôr sme sa s našimi milými snúbencami opäť stretli, keď konečne nastal ich veľký deň. Svadobný obrad aj hostina sa konali v Žiline. V katedrále sa zhromaždili svadobní hostia, priatelia a očakávali sme príchod nevesty a ženícha.  Po obrade sa svadobčania presunuli do neďalekého hotela Polom. Tu už bolo všetko pripravené na príchod mladomanželov, aj šampanské aj prekvapenie pre mladomanželov a samozrejme metla. Svadobná hostina sa začala tradične, rozbíjaním taniera a zametaním črepov a ako inak, aj prenášaním nevesty cez prah. Potom nasledovali všetky svadobné oficiality a zvyky.  Striedali sa tanec, svadobný kvíz, krájanie torty, spievanie a tancovanie s ľudovou hudbou a popri tom fotenie sa vo fotokútiku. Ani sme si nevšimli a nastal čas na začepčenie nevesty. Určite padla aj nejaká tá slzička, ale napokon bolo asi viac smiechu ako sĺz. Tanec a dobrá nálada svadobčanom vydržala dlho do noci.

b (1) b (2) b (3) b (4) b (5) b (6) b (7) b (8) zimná svadba hokejová svadba hokejová svadba svadobný fotograf Žilina svadobný fotograf Žilina hokejová svadba svadobný fotograf Žilina hokejová svadba zimná svadba hokejová svadba svadobný fotograf Žilina hokejová svadba b (21) hokejová svadba hokejová svadba hokejová svadba svadobný fotograf Žilina svadobný fotograf Žilina svadobný fotograf Žilina svadobný fotograf Žilina svadobný fotograf Žilina svadobný fotograf Žilinajesenná svadbajesenná svadbajesenná svadbajesenná svadbasvadobný fotograf Žilinasvadobný fotografb (36)b (37)b (38)b (39)b (40)b (41)b (42)b (43)b (44)b (45)b (46)b (47)b (48)b (49)b (50)b (51)b (52)b (53)b (54)b (55)b (56)b (57)svadobný fotograf Žilinab (59)b (59)1b (60)svadobný fotokútiksvadobný fotokútik

 

You Might Also Like